Engineer/ Calculator / Cost Engineer

Gaat jouw hart nog altijd sneller kloppen van mooie techniek? Ben je op zoek naar een leuk bedrijf met een informeel team met wederzijds respect en veel ruimte voor humor? Bij Roderland kun je jezelf blijven ontwikkelen, doorgroeien en actief meebouwen aan de groei en professionalisering van ons familiebedrijf.


 • Standplaats: Heerlen (Lb)
 • Salaris: in overleg
 • Ervaring: meerdere jaren ervaring als Calculator / (Cost) Engineer

Wie zijn wij?

In 1998 werd Installatiebedrijf Roderland overgenomen door Imtech, maar sinds 2015 is Installatiebedrijf Roderland weer zelfstandig en actief binnen de utilitaire, industriële en particuliere markt in Limburg en regio Aken (Duitsland). Met veel succes heeft het bedrijf, met circa 50 vakkundige en enthousiaste medewerkers, weer een stevige basis weten neer te zetten en daarmee het vertrouwen teruggekregen van haar klanten.

Installatiebedrijf Roderland was én is op werktuigbouwkundig gebied nog steeds een begrip, namelijk een mooi familiebedrijf bekend om haar vakkundigheid en betrokkenheid van de medewerkers. Bij Roderland weten wij als geen ander de wensen van onze klanten telkens weer te vertalen naar passende en kwalitatief goede technische oplossingen.

Kwaliteit en service staat voor ons nog steeds voorop, want bij Roderland is de klant is nog altijd koning!


Over de functie:

Het is jouw taak de klantvraag om te zetten naar een realistisch en kosten effectief ontwerp, door passende kostenramingen te maken op basis van de belangrijke en specifieke details. Kortom: een prachtige functie op het snijvlak van techniek en financiën!


Wat je gaat doen?

Als Cost Engineer maak je een basis ontwerp en de bijbehorende budgettering op basis van gevoerde gesprekken en ontvangen documenten. Daarnaast lever je een bijdrage aan technische optimalisatie, risicobeheersing en het creëren van onderscheidend vermogen door het bieden van creatieve en vernieuwende oplossingen aan de hand van bestekdocumenten.

Dit alles heeft als doel tot een zo scherp mogelijke kostprijs te komen die past bij de (technische) oplossing voor de opdrachtgever. Het is dan ook van belang dat je een teamspeler bent, ruime ervaring hebt met het engineeren van technische installaties. Ten slotte draag je bij aan de ontwikkeling van de afdeling ten aanzien van het verder optimaliseren van de processen en de opbouw van kengetallen.


Je bent verder bezig met:

 • Analyseren van de aanvraagdocumenten met als resultaat een risicomatrix waarin de technische, financiële en juridische kansen/alternatieven en risico’s zijn vastgelegd.
 • Dimensioneren van alle soorten werktuigbouwkundige installaties uit de aanvraagdocumenten om te komen tot goede offerteaanvragen voor onderaannemers en leveranciers zodat een kostprijsbegroting gemaakt kan worden.
 • Uitzetten van de offerte aanvragen en de inhoudelijke beoordeling van de ontvangen offertes om uiteindelijk tot de juiste leverancierskeuze te kunnen komen.
 • Opstellen van kostprijsbegrotingen, tender- en aanbiedingsdocumenten
 • Het bewaken van de offerteplanning.
 • Opbouwen van en kunnen werken met kengetallen. Tevens ben je bekend met alternatieve wijzen van kostenbepaling.

Waar kom je te werken?

De afdeling ‘Projecten’ realiseert regionale nieuwbouw- en/of renovatieprojecten met een omvang van € 100.000,- tot € 2.500.000,- . Deze komen uiteindelijk in samenwerking met een projectenorganisatie tot stand en daarbij wordt vrijwel altijd met de nieuwste technieken gewerkt! Binnen deze afdeling werk je dus voor een bepaalde (langere) periode aan prachtige projecten.


Ervaring

De uitstekende kennis die jij hebt van het vakgebied combineer je met de drive om het maximale uit een offertetraject te halen. Je hebt een resultaatgerichte instelling, bent creatief en proactief en beschikt daarnaast over goede communicatieve vaardigheden en weet anderen te overtuigen. 

Verder heb / ben jij:

 • Afgeronde technische Werktuigbouwkundige opleiding op MBO+/HBO niveau, waarbij MIT of HIT de voorkeur heeft. Dit is echter een pre.
 • Meerdere jaren ervaring in een soortgelijke functie, opgedaan binnen een installatietechnisch bedrijf.
 • Ervaring met werken in een Navision omgeving is een pre.
 • Stressbestendig; je kan uitstekend omgaan met pieken in werkdruk.
 • Accuraat en verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Leergierig en graag bezig met je ontwikkeling.

En wat bieden wij?

Wij bieden je een fulltime baan en een passend, marktconform salaris. Werken bij Installatiebedrijf Roderland geeft je veel ruimte voor eigen inbreng, afwisseling, vrijheid en de mogelijkheid om de door jou opgedane kennis en ervaring in te brengen. Bouw jij mee aan het nog beter worden van ons als bedrijf?


Waarom Roderland?

Roderland is een compacte organisatie met weinig hiërarchie. Mede daardoor heerst er onze organisatie een sterk gevoel van samenhorigheid.

We zijn een platte organisatie en daardoor is er weinig hiërarchie. De deur staat letterlijk voor elkaar open en er is veel ruimte voor humor en gezelligheid. We zijn van mening dat werken vooral plezierig moet zijn!

Wil je werken bij een bedrijf waar je je echt thuis kan voelen? Waar je elke dag weer, zowel technisch als persoonlijk, wordt uitgedaagd? Dan ben je bij Installatiebedrijf Roderland helemaal op je plek!


Solliciteren

 • Accepted file types: pdf, doc, docx, Max. file size: 10 MB.
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.